Ull públic, mirada de dona (1999)

Ull públic 1999

La propera tardor Ca la Dona tornarà a organitzar la mostra d’art de dones FEM ART. Enguany el centre d’interés torna a ser un tema tècnic: la fotografia. En altres edicions hem triat temes centrals per al treball artístic individual i col·lectiu entorn al gènere i l’art, l’any ’99 pretenem que la tècnica fotogràfica sigui el centre de la creació artística sense deixar de banda el treball de gènere. La fotografia és una tècnica en la qual les dones hem tingut un paper rellevant malgrat s’hagin deixat grans fotografes en una segona línia de reconeixement social. Per altra banda la tècnica fotogràfica és objecte de continues evolucions en la seva aplicació artística, evolució en la qual les artistes tenen un paper importantíssim.

Aquesta serà la sisena edició de la mostra FEM ART, fet que consolida aquest projecte col.lectiu i alhora reivindicatiu per trencar la invisibilitat de les dones artistes. Des de diferents discursos, experiències, disciplines… les participants ens aniran descobrint l’art de dones i les múltiples identitats que el generen.

Seguint la línia de les anteriors mostres l’exposició de les obres es farà en diferents espais de dones de Barcelona i hi haurà obres participatives per a totes les visitants, apunteu-vos-ho a l’agenda! Us convidem a participar activament al FEM ART ’99 per tal d’anar creant, totes juntes, espais físics i simbòlics que ens ajudin a construir un món en femení. La fotografia ha estat qualificada com a tècnica de l’ull públic, així com serà aquesta mirada, aquest ull públic femení?

  • Artistes seleccionades 

Núria Canal, Implicades, Ruth Gascón, Bellas Hartas, Cristina Font, Hermínia González, Marta Lluís, Edna Montserrat, Bollofilms, Montserrat Montesinos, Col·lectiu Les Manolites, Les bostonianes.

  • Artistes de les activitats de la Mostra

(Xerrades) Pilar Aymerich, Eugènia Balcells.

(Accions) Bellas Hartas.