L’Àpat Transgressor (2016)

2016

Text

La Mostra de FemArt participa en les Jornades Radical-ment Feministes de 2016 a Barcelona, a la UPF-Campus Ciutadella.

La Mostra de FemArt, organitzada anualment des de Ca la Dona, vol oferir un espai de visibilització, relació i promoció de dones artistes. Hi tenen cabuda les diferents expressions artístiques: pintura, fotografia, escultura, vídeo, instal.lació, gravat…

Però la Mostra va més enllà i també és un espai de participació, debat i reflexió teòrica sobre l’art des d’una perspectiva feminista.
Cada any es planteja una temàtica específica, perquè les artistes desenvolupin els seus projectes entorn a la idea. Enguany ha estat l’Àpat Transgressor, inspirades en l’obra de Judy Chicago.

Quasi 50 anys després de la seva provocativa creació, FemArt desitja seguir celebrant aquest sopar creatiu que mai conclou, cada vegada més intens en quantitat i qualitat, que és també la lluita feminista. Per això la Mostra del 2016 consistirà en la instal·lació col·lectiva d’un àpat artístic transgressor, on casa artista seleccionada ha fet el seu propi servei de taula.

S’han seleccionat un total de 33 obres d’artistes nacionals i internacionals, que han usat diverses disciplines, com la il.lustració, l’escultura, les instal.lacions, el videoart i la fotografia.

Aquest any, per compartir i celebrar l’esdeveniment de les Jornades Radical-ment feministes de 2016, hem volgut recordar el gest contundent de Judy Chicago que, amb la seva obra The dinner party, posa de manera rotunda la materialitat del cos de dona sobre la taula de l’art, incitant a una sobretaula feminista que encara dura.

Durant aquests tres dies, paral·lelament a la instal·lació col·lectiva de L’Àpat Transgressor, convidarem a les artistes joves i a les no tan joves (fins i tot intentarem contactar amb Judy Chicago) per tal organitzar un gran debat obert sobre la possibilitat o no de l’existència de “l’Art Feminista”, així com dos tallers artístics.

Artistes i projectes

Fusillo, Cynthia
Yendell, Lesley
Ancarola, Nora
Cvejic, Yelena
Las Peliagudas
Ximenez, Marga
Sanchez Molina, Pilar
Grau Costa, Eulàlia
Plou, Lia
Chordà, Mari
Abad, Teresa
García-Huidobro,
Rosario
Romero Lucas, Marili
Vila, Marika
Talavera, Pilar i
Lozano, Sandra
Sanchez de Cerro,
Rosa
Velasco Hernándes,
Soledad
Martinez, Encarna
(Nani Miras)
Cuadra, Marina
Romero Garcia, Maria
Ono, Mihoko
Negre, Myriam
Fando Mestre,
Montserrat
Servalls Munar,
Carme
Fando Morell, Anna
Periane Gonzalez,
Aurora
Benitez Blanco,
Victoria
Garcia Coll, Elisa
Garcia, Alexandra
Dominguez Sanchez,
Esther
Vilagut, Sabina
Mali Mowcka

Activitats

Debat obert: “Art feminista?” – Eulàlia Grau Costa, Eulàlia
Valldosera, Mari Chordà i Marika Vila
Taller: “Còmics feministes: de nines a ninotaires” – Josune Muñoz, Marika Vila, Núria Frago i Emma Gascó
Taller: “Judy Chicago: el plat sobre la taula!” – Josune Muñoz

Catàleg