COL·LECTIVA

Com a col·lectiva ens dediquem a la cura d’exposicions, programes i publicacions, participem en convocatòries artístiques i culturals o fem projectes de co-curaduria amb altres entitats. Des de FemArt realitzem articles i presentacions sobre el nostre projecte. També oferim xerrades, formacions i participem en seminaris i taules rodones sobre art, feminismes i altres temes relacionats amb la gestió cultural, l’activisme, la crítica historiogràfica amb perspectiva de gènere, les metodologies d’investigació feminista o la crítica de la representació hegemònica. A FemArt donem suport artístic a moviments socials de base i impulsem itineràncies de les nostres exposicions en col·laboració amb entitats culturals o socials.


FemArt és un dels projectes fonamentals de CLD.

FemArt és una col·lectiva d’artistes i activistes feministes que entén l’art com a espai de trobada i d’estímul a mirar d’una altra manera per tal de generar possibilitats de pensament diferents i dissidents. Entenem l’art com un instrument d’utilitat crítica i didàctica i volem incidir en el canvi social reformulant la imaginària col·lectiva a partir de creacions visuals i plàstiques alternatives i feministes.

Des de 1992 en permanent diàleg amb el desplegament dels feminismes contemporanis i els moviments socials anticapitalistes i antipatriarcals, a FemArt acullim i difonem les inquietuds de moltes dones, lesbianes, trans, disidències,… en forma d’expressions artístiques.

En aquest moment el grup motor del col·lectiu està integrat per: Karol Bergeret (Artista i Curadora), Gisela Cano Cuevas (Artista, DJ I Comunicadora cultural), Shetza Chicacausa (Artista Muralista i Gestora Cultural), Anna Fando Morell (Artista, Investigadora i Curadora), Julia Lull Sanz (Curadora, Investigadora i Historiadora de l’Art), Raquel Marcos (Arquitecta i Artista), Ana Martínez (Historiadora de l’Art, especialista en Cinema i Traductora), Teresa Sanz Coll (Activista Feminista i Curadora), Maybuch Victorel (Artista i Educadora).

Amb la col·laboració de les artistes de la Xarxa d’Artistes FemArt, de la col·lectiva Las Migras de Abya Yala (Artistes, mediadores i curadores), l’equipa Ullal (Fotografia i activismes) i Nani Miras (Artista i videoactivista).