Il·limitades (2017)

2017

Un any més, Femart organitza la «Mostra d’Art» realitzada per dones, lesbianes i trans, a partir de la qual es mouen i promouen debats feministes, actituds crítiques i radicals contra el patriarcat i propostes de nous paradigmes de relacions creatives. AQUEST ANY ENS DECLAREM IL·ILIMITADES!!

REBUTGEM ELS LÍMITS QUE PRETENEN DETERMINAR ELS NOSTRES COSSOS I PER AIXÒ ENS SENTIM CADA VEGADA MÉS TRANSGRESSORES, CADA COP MÉS ¡IL·ILIMITADES!

Les persones, les coses que hi ha al món es toquen, entren en contacte, es relacionen. El límit és un concepte que constreny la relació, és una construcció artificial que pretén classificar-nos des d’una perspectiva reguladora concreta i jerarquitzada. Quan no hi ha límits repressors, cauen les fronteres i es fan possibles les relacions.
La majoria dels límits subjecten i alhora exclouen i rebutgen. Una aliança entre el reprimit i el exclòs i marginal es converteix en una possibilitat de revolta. En tot cas, cada límit que s’instaura sembra
la llavor de les transgressions que el desbordaran i que delaten la seva existència fabricada i contingent. Sentir-nos ILIMITADES vol dir viure en constant insubmissió, en constant diàleg i confrontació amb tot allò que se’ns presenta com a formes tancades i massa «definides», ¡Es tracta de desobeir la paràlisi!

En aquesta mostra volem «desenmarcar» (i desemmascarar) l’art amb actitud il limitada. Per això us proposem subvertir els límits mateixos del que considerem art i experimentar de quina manera les nostres accions de lluita i transgressió quotidianes i polítiques poden adquirir formes artístiques … Tota creació artística és ja una transgressió del que és previsible. Un gest artístic indòmit esdevé un acte polític i en una possibilitat oberta.

  • Artistes seleccionades:

Mercè Abril, Farah Ben Mansour, Belo C. Atance, Alba Calle, Anne Cecile Surga, Marta de los Pájaros, Viento Dorado, Kima Guitart, Sandra Lozano, Noelia Maeso, Fatima Mortada, Francesca Riu Jacas, Marili Romero, Sandra S Sillero, Rosa Sánchez Cerro, Pilar Talavera, Begoña Trujillo

  • Activitats:

Acció participativa de Dance Here Project 
Taller ‘Mujeres que no fueron portada’ a càrrec de Lala Pasquinelli (2h)
Performance ‘Polifonies corpòries’ a càrrec de l’Artèria
Lectura dramatitzada de l’obra ‘De generacions’ de l’autora Isabel Franc. Direcció: Ariadna Martí. Interpretació: Isabel Franc, mare; Júlia Valdivielso, filla; Nil Martín, cosí.
KAFETA FEMINISTA: Festa amb DJ a càrrec de Les Fatales i Radio Wisky Bar

  • Artista convidada

Mina Hamada realitzara un mural a Ca La Dona en el marc de l’exposició