Intervencions públiques (2004)

portada-femart-2004

Ca la Dona presenta la Mostra d’Art de dones, FEM ART, que enguany celebra la seva desena edició.

La Mostra, organitzada des de Ca la Dona es construeix en torn dos eixos: la primacia del fet col·lectiu, de la posada en comú de les nostres individualitats per tal de potenciar la nostra força i la realització de les propostes artístiques des d’una perspectiva de gènere reivindicant el valor transformador del fet d’identificar-nos com a dones i amb les dones.

Aquesta suma d’esforços, de direccions i d’intencions que representa la Mostra, enguany s’ha vestit amb dos elements que la han donada forma. Per una banda el fet de primar més els valors del procés de creació artística i per una altra el paper de canvi social, de crítica i de reflexió que suposa el fet d’ocupar el carrer com a lloc de trànsit, d’estades, on trobem la vida.

Amb aquest proposta INTERVENCIONS PÚBLIQUES, des de el debat i la reafirmació de la nostra existència va viure el passat 26, 27 i 28 de març del 2004 tot un seguit d’accions que es van realitzar al barri del Raval de Barcelona, que vam escollir com a contrapunt al model de ciutat i de desenvolupament urbà que representa la posada en escena del Fòrum 2004; i també a la Bonnemaison tot establint un nou camí de col·laboracions amb el nou Centre de Cultura de Dones.

El ventall de temes proposats des de la Mostra van des de la crítica al model de ciutat des de la seva vessant urbanística, social, econòmica i de relacions humanes al valor de la solidaritat entre pobles, el valor de la paraula com a forma de nomenar els desigs, la utilització del cos com a lloc de resistències, de reflexió crítica, i la reinterpretació i parodia dels símbols femenins retornant el poder a cadascuna de nosaltres.

Com cada any també la Mostra manté un espai per a la participació, el debat i la reflexió teòrica en el que aquest any participaran dones implicades en el feminisme des del món de l’urbanisme, la crítica i la història de l’art.

  • Artistes seleccionades 

Mar Moron, Veus de Dones, Gemma Pinedo, Patricia Pacho Casquet, Paula Cox, Carmen G. Vara i Dolo Pulido, Teresa Abad Carles, Marta Darder, Adriana Batista Von Knoop, Laia Rissech i Carme Rosich, Maria Huerga, Mari Chordà i Eleodora Nesua, Carolina Correa Llobet, Laia Rissech i Dolors Delgado, The laboratory of living arts.