FemArt i Ca La Dona
– El grup motor de l’equip FemArt l’integren persones d’ambits diferents: artistes, teòriques de l’art, docents, historiadores, investigadores, dissenyadores, etc. També compta amb la col·laboració puntual d’artistes i activistes interessades.
– L’equip FemArt gestiona, dissenya i produeix, a part de la Mostra, diferents projectes de recerca i arxiu, formació i difusió i cicles dedicats a disciplines diverses.
– L’equip FemArt funciona de manera autònoma dins de l’estructura de Ca La Dona, malgrat que està en constant relació i es consensuin els projectes i les propostes que planteja. Les activistes de FemArt també participen tots els organs de gestió de Ca La Dona.
Condicions materials i polítiques
– FemArt no és una institució cultural.
– És un col·lectiu sense afany de lucre.
– El treball de FemArt se sosté gràcies a la dedicació de persones voluntàries i col·laboradores, estables i puntuals, de diversos grups de Ca La Dona o d’entitats, grups i col·lectius afins.
– FemArt és un projecte en gran mesura autogestionat. Encara que el projecte de Ca La Dona sol obtenir una subvenció de l’ICUB que s’inverteix, entre altres grups, a FemArt.
– El pressupost de FemArt es reserva i s’inverteix a pagar feines i serveis tècnics/ professionals com el muntatge de les exposicions i les formacions.
– Les principals tasques de les membres de l’equip són: la conceptualització, el disseny, la comunicació, la tasca d’arxiu, l’edició de continguts i la curadoria de projectes.
Sobre el treball de FemArt
– L’equip de FemArt s’ocupa de promoure la creació i formació artística explícitament alternativa respecte a la que promouen els àmbits tradicionals, capitalistes i institucionals de l’art i la cultura, i està compromès amb el feminisme radical.
– FemArt obté poc reconeixement i poc recolzament econòmic per part de les institucions culturals, amb la qual cosa FemArt no és una instància on anar a buscar currículum individual o subsistència econòmica, sinó que és un espai de compromís creatiu i polític feminista.
– Practiquem una visió transformadora i social de l’art, connectem amb les inquietuds socials i feministes actuals i ho fem en la mesura de la nostra voluntat activista.
– FemArt traça xarxa amb les artistes que han passat pel projecte, activistes feministes independents i els altres grups de Ca La Dona.