Noves @rtistes (2000)

@rtistes-portada-web

La Mostra d’Art de Dones Fem Art, celebrarà l’any 2.000 la setena edició. S’ha consolidat, doncs, com a espai anual d’exposició artística que és, alhora, una trobada de les dones amb l’art i un intercanvi entre les dones artistes. Al mateix temps es manté la voluntat de promocionar les joves artistes en espais que, tradicionalment, no són oberts a l’art de forma continuada i acostar les avantguardes artístiques actuals a la realitat de les dones, tant a nivell concret com a nivell teòric, des d’una perspectiva de gènere.

La consolidació de la Mostra és fruit de la voluntat de Ca la Dona com a espai, però també del treball voluntari -invisible però necessari- de moltes dones que dediquen una part del seu temps a la coordinació i posta a punt de tot el que una mostra d’aquestes característiques requereix, així com de les artistes que elaboren les seves obres pensant exclusivament en la mostra.

Enguany ens plantegem seguir indagant en les noves tendències artístiques i, en aquest sentit, pensem que el millor tema central per a una Mostra que tancarà el segle és el de la imatge videogràfica, electrònica i les noves tendències artístiques que això provoca. En la mostra anterior vam donar pas a la imatge fotogràfica i això ens va portar a endinsar-nos en el debat sobre el paper de les noves tècniques i la tecnologia en el canvi de la concepció de l’art. Creiem que seguir indagant aquest nou camí és prou interessant tant per les observadores com per les artistes.

Així doncs, la mostra d’aquest any 2000 girarà a l’entorn del món del video-art i les noves tecnologies aplicades a l’art sota el títol Noves @rtistes. Es preveu donar cabuda, també, a performances i accions artístiques que utilitzin les noves tecnologies (vídeo, imatge electrònica…) o bé que ens acostin al discurs artístic que aquestes destil·len. Com cada any, la mostra es realitzarà en diferents espais de dones i associacions, tenint com a centre l’espai de Ca la Dona.

Tanmateix, comptarem amb la col·laboració de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i el seu projecte Un espai propi, un film col·lectiu -que va ser objecte d’exposició permanent al Museu d’Art Contemporani de Girona i en la difusió del qual col·laborem des del seu inici. Tot recreant l’ambició que en cada mostra tenim de portar a terme una obra col·lectiva interactiva entre artistes i públic, enguany la col·laboració en el projecte Un espai propi, un film col·lectiu serà encara més estreta donat que en la convocatòria ja preveiem el pasi a Fem Art’ 00 i, per tant, l’obra col·lectiva d’enguany no es desenvoluparà en la pròpia Mostra sinó prèviament a la mateixa, fent més ampli el ventall de participació.

La mostra del 2000, Noves @rtistes, preveu també l’espai de discussió teòrica que ja li és propi amb la celebració d’una conferència i una taula rodona. La primera es centrarà en el paper   de   les   dones   en   les avantguardes.

  • Artistes seleccionades / Àrea Interactiva a Ca la Dona (Casp, 38, pral)

Instal·lació interactiva. Webs d’un centenar d’artistes i col·lectius

Passi dels videos de “Un espai propi, un film col·lectiu”

  • Artistes seleccionades / Àrea Visual a llibreria Pròleg (Dagueria, 13)

Videos de:

NBF, Mariela Cádiz, Sònia Ros, Nayra Bethencourt, Ester Vilches, Silvia Torrejimeno, Sandra Fernández, Núria Exposito, Mercedes Lafaja.

Dimarts 7 de novembre Inauguració de la Mostra. A les 19.00  a Próleg i a les 20.00 a Ca la Dona.

Dimecres 22 de novembre a les 19’30 hores, a Ca la Dona, Conferència “La construcció de la subjectivitat femenina: apunts des de l’art” a càrrec de Marian López F. Cao, professora de didàctica de l’art a la Universitat Complutense de Madrid. Presentarà l’acte Bea Porqueres.